Malatya’nın Darende ilçesinde Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Şenliği kapsamında yöresel yemek müsabakası ile klasik Türk okçuluğu toyu düzenlendi.
Şehir Stadında düzenlenen yarışlarda 23 çeşit yemek, alanında uzman şef ve gurmeler tarafından puanlandı.
Yarışmanın açılışında konuşan Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, festival kapsamında yapılan yarışlara katılan konut hanımlarına katkı ve emeklerinden ötürü teşekkür etti.
Darende’nin varlıklı yemek kültürüne dikkati çeken Bozkurt, bereketli bu topraklarda yetişen tahıl ve sebzelerden yapılan lezzetli yemeklerin, yöreye mahsus güçlü bir mutfak kültürü oluşturduğunu söyledi.
Konuşmaların akabinde yapılan yöresel yemek müsabakasında, yemekler dereceye girebilmek için heyetin beğenisine sunuldu.
Darendeli mesken hanımlarının yaptığı yöreye mahsus birbirinden lezzetli yemekler sunum, tat ve yapılış hallerine nazaran puanlandı.
Yarışmada, yöresel yemeklerden Darende Kebabı 1’inci, cevizli kömbe 2’nci, içli köfte ise 3’üncü oldu.
Dereceye girenlere protokol tarafından altın, plaket ve çeşitli armağanlar takdim edildi.
Festival kapsamında Klâsik Türk Okçuluğu Toyu gerçekleştirildi.
Yemek müsabakasının akabinde başlayan tertibe, 9 vilayetten 150 sportmen katıldı.
Okçuluk karşılaşmaları 6 farklı kategoride yapıldı.
Sporcuların performansı izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.
More Stories
Diyarbakır’da Orman ve Örtü Yangını Denetim Altına Alındı
Malatya’da 19 Eylül Gaziler Günü Merasimleri Düzenlendi
Diyarbakır’da Çıkan Yangınlar Denetim Altına Alındı