Ekim 3, 2025

Elazığ’ın Kış Hazırlığı: Kofik Biberler Asılmaya Başladı

Elazığ'da yaz aylarının gelmesiyle birlikte, halk ortasında 'kofik' olarak bilinen kurutmalık biberler konutların önünde asılmaya başladı. Kış hazırlıkları sürat kazanırken, Elazığlılar bu lezzeti yaz boyunca kurutarak kış aylarında tüketiyor.

Elazığ’ın klasik lezzetlerinden olan ve halk ortasında “kofik” olarak tabir edilen kurutmalık biberler, asılmaya başladı.

Elazığ’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte kış hazırlıkları sürat kazandı. Kentin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kurutmalık biber, halk ortasında bilinen ismiyle “kofik”, konutların önünde ve bahçelerde asılmaya başladı. Palu’nun Gökdere Köyü’nde akrabalarını ziyaret eden İbrahim Polat, yaz boyunca biberlerin kurutulduğunu, kışın ise tüketildiğini kaydetti.

“Elazığ kış boyunca bunu tüketiyor”

Köyüne gelen İbrahim Polat, “Biz kentte oturuyoruz lakin Elazığ’da herkesin köyünde birileri daima vardır. Bizim de annemiz, babamız sağ olsunlar yaz aylarında biberleri kuruturlar. Biz de kış uzunluğu onları yeriz. Elazığ’ın meşhur kofiği, bizim de en sevdiğimiz yemeklerden biridir. Şu an artık biberlerin yeni yeni olduğu ve artık asmaya geldiği devirler. Bunlar bir müddet bekliyor ve kofik haline geliyor. Kış boyunca da Elazığ bunu tüketiyor” dedi. – ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

About The Author

trwin